Sosyal Medya

Kürsü

Eee.. NÂ’oldu ÅŸimdi! - Abdurrahman Dilipak

Mini Anayasa paketi Meclisten geçti.. Ne oldu şimdi. CHP ne yapmış oldu..



Hani “yenilen güreÅŸe doymazmış” derler ya! Åžimdi ne olacak.. DaÄŸa mı çıkacaksınız, kan mı dökeceksiniz.. Buyurun derdinizi halka anlatın..

Keskin sirke küpüne zarardır”. Tehditleriniz, o meydan okumalarınız, aba altından sopa göstermeleriniz bir iÅŸe yaramadı..

Hadi ÅŸimdi araziye.. Nisan’da milletin önüne sandık konulacak. Åžimdi siz, HDP’yi de kolunuza takın, meydanlara çıkın. Derdinizi veli-i nimetiniz olan, temsil ettiÄŸiniz millete anlatacaksınız..

Ha! Garo Paylan’ı da yanınıza almayı unutmayın.. Ne de olsa aranızda bir yakınlık var.. Paylan da derdini millete anlatır bu vesile ile..

Bakın millet bu iÅŸten bir ÅŸey anlamadı. Åžu paragraftan ÅŸu kelime çıkıyor, yerine ÅŸu kelime giriyor, filan paragraf çıkıyor.. 18 Madde’nin yarıdan fazlası böyle. Milletin aklında kalan kavga-gürültü. Bir de birbirini ısırmıştı. Arada bir de pedofili tartışması, Aleyna Tilki vakası filan girdi.. Milletin aklı iyice karıştı. Ha, bir de Baykal’ın derin abi olarak uyarıları vardı. Asabi bir ÅŸekilde konuÅŸtu gitti. Neyse bu arada ÅŸu eski kaset dosyası da yeniden açılıyor. Savcılık olaya el atmış..

CHP kadar nasipsiz, uÄŸursuz bir parti var mı bilmiyorum. Neye el atsa kurutuyor. Neye düzelteceÄŸim diye dokunsa daha kötüye gidiyor iÅŸler. CHP’de iÅŸler hep tersine gidiyor. Onun için “geldi Ä°smet, gitti kısmet” demiÅŸ esnaf. KılıçdaroÄŸlu yürüyen merdivene ters mi biniyor, yürüyen merdiven tersine mi dönüyor bilmem ama, bir ÅŸeylerin ters gittiÄŸi muhakkak..

Kılıçdaroğlu da bu anlamda doğrusu bulunduğu yere çok yakışıyor. Tencere yuvarlanmış, kapağını bulmuş.

Ä°stanbul BüyükÅŸehir’i 3 gün CHP’ye teslim edin, Haliç kokmaya baÅŸlar, ÅŸehirde su kesintisi baÅŸlar.. AÄŸaçlar susuzluktan kurur.. Åžehirde kriz çıkar..

Bu arada, belediyeler BAŞKANLIK SİSTEMİ ile yani diktatörlük şeklinde (!?) yönetilir.

Halkın şöyle bir algısı var: Siyasi bir konuda karar vermekte zorlanıyorsanız, CHP’nin dediÄŸini tam aksini yapın büyük bir ihtimalle doÄŸru bir tercihte bulunmuÅŸ olacaksınız.. 7-8 Hasan PaÅŸa mantığı bu. Tecrübe ile sabittir.

Anayasa tartışmasına büyük bir heyecanla girdiler, kolları - kanatları kırık çıktılar.. Ne umdular, ne buldular ortada.. Hiçbir fikirleri, hiçbir hazırlıkları yok. AK Parti’nin her dediÄŸine “hayır” demeyi marifet biliyorlar. Bağırıyor, çağırıyorlar, kürsüyü iÅŸgal etmeye kalkıyorlar. Meclisi çalışamaz hale getirmeye çalışıyorlar. Bütün yaptıkları bu..

CHP bu süreçte en az 1-2 puan oy kaybetti. 2. tur ve sandık süreci var daha.. CHP tabanı bile bu olanlardan rahatsız.. Eminim CHP’li milletvekillerin eÅŸleri ve çocukları da bu olanlardan rahatsızlık duyuyorlardır.. Böyle giderse, referandum sürecinde daha fazla itibar kaybına uÄŸrayacaklar..

CHP, bu yönetici kadro ile bir yere gidemez. Bir süre sonra tekrar birbirlerine girerler.. CHP bu! Bir asra yaklaşan geçmişi ortada! Tek Parti dönemi dışında ancak darbelerle varlık gösterebildiler ve millet onlara bir daha iktidar olma imkânı vermedi.

Bunlar siyaseten ÇAP’sız olsalar da gerçek ÅŸu ki, CHP “ÇoÄŸunlukçu Azınlık Partisi”. “Cumhuriyet” “ÇoÄŸunlukçu” demek. ÇoÄŸunlukçu Halk Partisinin anlamı bu.

Onlara sorsan “ıslah ediciler” ama görünen ortada “Bozguncuların ta kendileri” son günlerde bunu bir kez daha gösterdiler.. AK Partililere teklifimdir Araf 155’i çokça okuyun.. Gerçekten bu ne çetin bir imtihandır.. Bakara 11’e bakın. Bir de Bakara 13’e bakın. Orada tanımlanan yüz kimin yüzüne benziyor. Bakın, sakın onlara benzemeyin, sonra siz de onlardan olursunuz.. 

CHP ile imtihan olmak gerçekten “zor imtihan”dır..

Aslında CHP’liler ille birileri ile kavga edecekler. AK Parti ile kavga etmeseler birbirleri ile kavga edecekler. Herhalde, “kendi içimizde kavga edeceÄŸimize, AK Parti ile kavga edelim” diye düşünüyor olsalar gerek.

Sonuçta herkes gibi CHP’liler de en iyi bildikleri ÅŸeyi yapıyorlar. Kriz çıkartıyor, kavga ediyorlar.. Peki ÅŸimdi ne oldu. Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi meclisten geçti. Yaptıkları yanlarına kâr kaldı. Bu süre içinde ne yapmış oldular. Elleri ayakları, çeneleri boÅŸ deÄŸildi. Tuttukları da iÅŸ deÄŸildi! Ne büyük bir kahramanlık yaptılar!?. Åžimdi bu teklif milletin huzuruna gidecek ve göreceÄŸiz, “ÇoÄŸunlukçu” partinin nasıl bir “azınlık” olduÄŸunu..

Bunların adları bile kendilerini yalanlıyor ya hu!  Bunların ne kadar Demokratik, Halkçı, Cumhuriyetçi olduklarını göreceÄŸiz.. Bunlar “Halkçı” ya da “ÇoÄŸunlukçu” deÄŸil, “Halka raÄŸmen” ve azınlık diktasından yana militarist oligarÅŸiden yana uluslararası sistemin içimizdeki Truva atı! Biraz da “İçimizdeki Pensilvanyalılardan”. Yaptıkları iÅŸ ise, Atlantik ötesine “arz-ı ihlas”, himmet bekledikleri “abiler-ablalar”a selam göndermek istercesine, “dostlar alışveriÅŸte görsün” kabilinden. Åžecaat arzediyorlar. “Yıkılmadık, ayaktayız” diyorlar. Kolları kırık, yen içine saklıyorlar. Pensilvanyadakiler de öyle yapıyor zaten..

Peki ÅŸimdi ne olacak? Referandum tarihi açıklanacak. Bu arada Meclis tatile girecek. Ve süreç baÅŸlayacak! Partiler, STK’lar meydana inecekler.. Referandum tarihi 26 Mart-12 Nisan arası bir pazar gibi gözüküyor. Sonrası malum. Tabi önce teklifin bütününün tekrar TBMM’de ele alınıp kabul edilmesi gerekiyor. 2. tur 18 Ocak ÇarÅŸamba baÅŸlayıp 3 gün devam edecek.. CHP bir kez daha CHP’liliÄŸini yapacak..

Madem iç tüzükte de değişiklik yapılacak, Meclis faaliyetini engelleyenler ya faaliyetini sabote edenlere karşı da, daha önce yaşanan rezilliklerin yaşanmaması için yeni düzenlemede caydırıcı tedbirlerin alınması şart.

Takvim belli olsun daha ayrıntıları yazacağız, konuşacağız..

Selam ve dua ile.

YENÄ° AKÄ°T

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.